Találatok
Te láttad már a vaginádat?

Te láttad már a vaginádat?

Ha azt hiszed, a saját testével mindenki tisztában van, ki kell, hogy ábrándítsunk. Már egy nyolcvanas években végzett kísérlet is bebizonyította, sok nőnek fogalma sincs róla, hogyan néz ki a saját nemi szerve. Egy New York-i pszichológus, Lucille Blum akkor tucatnyi nőt kért meg arra, hogy rajzolja le saját vagináját. Az eredmény sokkoló volt: a megkérdezettek több mint fele elfelejtette lerajzolni a saját csiklóját.


 

Még sosem látták

Hiába telt el több mint húsz év, a helyzet nem sokat változott. Egy amerikai fitneszguru, Davey Wavey egy éve különleges kérést posztolt az internetre: olyan nőket keresett, akik még soha nem látták a saját nemi szervüket. Nem egy, nem két ember jelentkezett, hanem több tucat. Ami még meglepőbb: nem tinédzserek voltak, hanem harmincas, negyvenes, sőt ötvenes éveikben járó asszonyok.

A jelentkezők több okot is felsoroltak, miért nem merték magukat alaposan megvizsgálni. Volt, aki egész egyszerűen kövérnek tartotta magát, más gátlásokkal küzdött és úgy gondolta, valami csúnya dolgot fog látni, valamint sajnos voltak olyanok is, akik tragikus események, például szexuális erőszak miatt egyszerűen elhessegették maguktól a gondolatot.

 

Életet menthet

Könnyen lehet, hogy eddig te sem tartottad fontosnak, hogy megnézd a saját vaginád. Ha azonban így van, jobb, ha tudod: ez nem jó ötlet. A saját tested felépítésével és működésével tisztában lenni nemcsak lelki, hanem egészségügyi okokból is rendkívül fontos. Hogy miért?

„Felszabadító érzés ismerni a testünket” – adott korábban egyszerű választ a kérdésre Dr. Alyssa Dweck, amerikai nőgyógyász. A V mint Vagina című könyv szerzője mindemellett arra is figyelmeztetett, hogy a nemi szervek rendszeres vizsgálata nagyon komoly betegségeket segíthet megelőzni.

Az új szemölcsök, sebek, hólyagok, vagy akár az átlagosnál sűrűbb hüvelyváladék mind-mind okot adhat arra, hogy időpontot foglalj a nőgyógyásznál.

„Ha valami nem normális dolgot találsz, mindenképpen menj orvoshoz” – ajánlotta a szakértőnk is. Persze ehhez szükséges az is, hogy rendszeresen megnézd magad, különben nem fogod tudni, mi a normális – tesszük mi hozzá.

 

Így vizsgáld meg

Ha tehát legközelebb te is tüzetesebben megvizsgálnád magad, a következőt tedd: fogj egy kézitükröt, menj be a fürdőszobába, egyik lábadat tedd fel a wc, vagy a kád peremére. Ebben a szögben látható a legjobban a vagina és így tudod garantálni neki a hosszú és boldog éveket. Kellemes nézelődést kívánunk! ☺


Az oldal tetejére