Találatok

MI AZ OKA A HÚGYÚTI FERTŐZÉSEKNEK, AZAZ A FELFÁZÁSNAK: MILYEN SZEREPE LEHET A SZEXNEK AZ ÉGETŐ PROBLÉMÁK KIALAKULÁSÁBAN?

Szex után pisilni remek tevékenység. Legalábbis a felfázás megelőzésében.

Valószínűleg azt hallgatva nőttél fel, hogy „Ne ülj a hideg padra drágám, különben fel fogsz fázni!“. A hidegnek azonban vajmi kevés köze van mindehhez. Tudományos kutatások bizonyították, hogy a szex szerepet játszik a húgyúti fertőzések többségének kialakulásában, ezáltal ez az első számú kockázati tényező az égető problémák terén. Egy kissé hangulatgyilkos, nem igaz? Nyugi, nem olyan vészes a helyzet. Az ágyakrobatika utáni gyors mosdólátogatással elkerülhetők a felfázás olyan kellemetlen tünetei, mint például az égető érzés pisilés közben vagy az állandó pisilési inger. Túl egyszerűnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen? Pedig tényleg ilyen egyszerű.

Várjunk csak! Mi köze a szexnek a felfázáshoz?

Mielőtt minden szexi fehérneműdtől megszabadulsz és lemondod az összes randidat, tisztázzuk a szex és a felfázás közötti összefüggéseket. Lehetséges, hogy már régóta tudod, hogy a végbélnyílásunk körül baktériumok találhatók. Ezek a beleink mikroflórájának természetes részei, így jótékony hatásúak. Csakhogy szex közben a pénisz vagy a vibrátor a vagina felett lévő húgycső bejáratához („pisivezeték“) tolhatja ezeket a baktériumokat. Azonban amennyire jó szolgálatot tesznek a végbélnyílásnál, annyira rosszat tesznek a húgycsővünknél, ahol feljebb juthatnak a húgyhólyagba, majd húgyúti fertőzéseket okozhatnak.
Tehát összefoglalva a lényeget, mindössze a „jó“ baktérium „rossz“ helyre kerüléséről van szó.

Oké, értem. De mi köze van ehhez a pisilésnek?

Most, hogy megértetted, hogy a végbélnyílásnál lévő baktérium nem szívesen látott vendég a húgyhólyagban, könnyen elmagyarázhatjuk, hogy miért segíthet a pisilés. Van tipped? A válasz egyszerű. Ahogy a pénisz mechanikusan feljebb tolhatja ezeket a baktériumokat a húgycsőben, a vizelet mechanikusan ki tudja őket mosni. Mintha vízsugárral szorítanánk ki a betolakodókat, akik egy csőben próbálnak felmászni. A pisilés nagyon hatékonyan működik első védelmi vonalként, azonban csak akkor, ha a betolakodók közel vannak a cső bejáratához. Plusz ne felejtsük el: fontos, hogy vízsugár legyen az a pisi. Néhány csepp nem fogja eltüntetni a betolakodókat. Éppen ezért mindig gondoskodni kell a hidratálásról, hogy tényleg ki tudjuk mosni a nem kívánatos baktériumokat.

Mit tegyek, ha már megjelentek a tünetek? Még mindig segíthet a pisilés?

Valójában segíthet. Emlékszel? A vizelet ki tudja szorítani a betolakodókat. Viszont ha már érzed a tüneteket, az azt jelenti, hogy valamennyi baktérium már feljutott a húgycsövedbe. Ebben az esetben extra segítségre lehet szükséged a kimosásukhoz. Ehhez használhatod a Walurinal Max-ot, melynek egyik hatóanyaga, az aranyvessző hozzájárul a húgyhólyag és az alsó húgyutak egészséges működéséhez. Ez pedig elősegíti a baktériumok eltűnését, melyek a vizelettel együtt távoznak. A Walurinal Max ajánlott napi adagja 1 tabletta.

A Walurinal® az amerikai tőzegáfonya mellett aranyvessző-kivonatot és D-vitamint tartalmaz. Az aranyvessző a húgyutak egészségéhez, a D-vitamin pedig a szervezet megfelelő védekezőképességéhez járul hozzá.


Az oldal tetejére